Folytatódik Nagy Z. Róbert kertészmérnök Kreatív növényhasználat c. előadás-sorozata

Bolygónkon 390 000 növényfaj él, melyből 20 000 ehető. A Föld népesség növényi táplálékainak a 95 százalékát azonban mindössze 20 faj adja. Ebből is látszik, hogy mennyire nem élünk a növényi változatosság adta lehetőségekkel. 

 Szeptember 26-án 18.00 órai kezdettel folytatódik Nagy Z. Róbert, kertészmérnök előadás-sorozata Kreatív növényhasználat a mindennapokban. Sok olyan növény is ehető, sőt finom, amiről nem is gondolnánk!címmel. Az előadás során újabb növények kerülnek terítékre, melyek sokkal többféleképp és kreatívabban használhatóak, mint eddig ismertük. Készíthetünk például gyógynövényes kekszet kutyáknak, de jót tesz egészségünknek a szintén házilag elkészíthető árpavíz, vagy a sokoldalú rizsnyák. Megismerhetjük, hogy mi mindenre jó a citrusok héja: narancshéj por, narancsos testpermet, narancshéj tea, citrusos vaj, citromsó, és pirított citromhéj, mind-mind kidobásra ítélt növényi melléktermékekből készülő különlegesség. Megtudhatjuk, hogy kandírozható-e a görögdinnye héja és miként készítsünk rántott görögdinnyét? Tippeket kapunk, hogyan készítsünk kekszet, kalácsot, levest, teás vajat vagy teás jégnyalókát zöld teából. Mézből gyógynövényes és egészséges méznyalókát. De készíthetünk fenyőzselét, csalánból sört, fűszeres kekszeket, útifű- és levendula szirupot, kakukkfüves tócsnit, illetve tulipánból csipszet, sziromsalátát, vagy akár sajttal, vagy csokoládéval töltött tulipán is kerülhet az asztalra – nem csak dísznek! 

Várjuk a hobbi és gyakorlott kertészeket, valamint az új ízek iránt nyitott érdeklődőket! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.